banner69

S.S Artvin 8 Nolu Servis Taşımacılığı Kooperatifi kuruldu

banner113

Artvin merkez’de Sınırlı Sorumlu Artvin 8 Nolu Servis Taşımacılığı Kooperatifi kuruldu. Kooperatifin ortakları ve yönetim kurulu belirlenirken, kooperatifin başkanlığına getirilen Ali Bayrak ve yönetim kurulu basına ve kamuoyuna yaptıkları açıklama ile kooperatifin amaçları, sorumluluk alanları ve kurumlardan beklentileri hakkında açıklamalarda bulundu.

banner114
SERVİS TAŞIMA 20.07.2023, 16:43 Erkan YILMAZ
S.S Artvin 8 Nolu Servis Taşımacılığı Kooperatifi kuruldu

Hayati Akbaş/ ARTVİN

Artvin merkezde yeni bir taşımacılık kooperatifi daha kuruldu. Ortaklıklarını Ali Bayrak, Aykut Bucak, Ercan Alpaslan, Adil Peker, Erdem Bucak, Mahir Kırçiçek ve Selami Giray Şentürk’ten yaptıkları Sınırlı Sorumlu Artvin 8 Nolu Servis Taşımacılığı Kooperatifi’nin kuruluş adresi ise Çarşı Mahallesi, Cami Sokak, Karahan İş Merkezi No: 12/408 Merkez/Artvin adresi belirlendi. Kooperatifin Başkanlığına Ali Bayrak, Başkan Yardımcılığına Aykut Bucak, Muhasip Üyeliğine ise Ercan Alpaslan getirildi.  Sınırlı Sorumlu Artvin 8 Nolu Servis Taşımacılığı Kooperatifi Başkanı Ali Bayrak, kooperatifin sorumluluk alanları, görevleri, amaçları ve il merkezindeki servis hizmeti sunduran kamu kurum ve kuruluşları ile özel şirketlerden beklentilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

s

Tüm 08 ve S plaka sahiplerini kooperatifimize üye olmaları noktasında çağrıda bulunuyoruz

Başkan Ali Bayrak yaptığı açıklamada; “ Kooperatifimiz ilimize, üyelerimizi ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Kuruluşumuz 26 Mayıs 2022 tarihinde kurulmuş olarak resmi tüzel kişilik için gerekli izin ve belgelerin tamamı alındı. Kooperatifimizin ortakları şuan itibariyle Adil Peker, Ali Bayrak, Aykut Bucak, Ercan Alpaslan, Erdem Bucak, Mahir Kırçiçek, Selami Giray Şentürk’ten oluşuyor. Kooperatifimize il merkezindeki 08 ve S plakalı araç sahiplerini ve tüzel kuruluşları üye alma noktasında duyurularımızı gerçekleştiriyoruz ve buradan da tüm 08 ve S plaka sahiplerini kooperatifimize üye olmaları noktasında çağrıda bulunuyoruz. Kooperatifimizin kurulması ile ilgili olarak kamuoyuna duyurmamız gereken önemli hususları paylaşmak istiyorum. Kuruluşumuzun ana sözleşmesinde bulunduğu üzere Artvin Belediyesi’nin ve il Trafik Komisyonunun almış olduğu kararlar doğrultusunda personel servis taşımacılığında 08 ve S Plaka Şartının getirildiği, resmi kamu kuruluşlarına ve özel kurumlara yazılı olarak bildirildiği halde bazı resmi kamu kurumları ve özel kurumların bu kararları dikkate almayarak S şartını yerine getirmediği gibi 61 plakalı araçları temin ederek çalıştırmakta olduğunu bizzat S plakalı araç sahipleri tespit etmişlerdir. Bununla ilgili gerek bizim gerekse de Artvin Belediyesi’nin resmi yazılarını da kamuoyu ile paylaşıyoruz. Ayrıca bir tespitte 08 Plakalı olup S şartını yerine getirmeyerek sivil olarak çalıştığını da tespit ettik. Bununla ilgili olarak tüm S Plaka sahipleri ile toplantı yaparak ekmeğimize sahip çıkmamız gerektiğini, çıkmadığımız halde alınan resmi kararlar bu şekilde göz ardı edilerek bizlerin mağdur durumda kalacağımızı kamuoyuna duyurarak resmi yazılarımız ile hem Artvin Belediyesi’ne, hem kurallara uymayan kamu ve özel kuruluşlara ve de İl Trafik Komisyonuna yazıyla belirttik” dedi.

08 ve S Plaka artık zorunludur

Ali Bayrak açıklamalarının devamında; “Bu konuda 08 ve S Plaka şartını yerine getirmeyen resmi ve özel kuruluşların bundan böyle daha dikkatli olacağını düşündüğümüzden dolayı Artvin Merkez’de Belediye Mücavir alanları içerisinde servis taşımacılığı ile ilgili kooperatif kurmamızı kararlaştırarak S.S. Artvin 8 Nolu Servis Taşımacılığı Kooperatifini kurduk. Bundan böyle daha da dikkatlice tüm kurumları takip edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Nasıl ki Belediyeye ait D plaka dolmuş, T plaka taksi, C Plaka öğrenci taşımacılığında çalışabiliyor ise S plakada servis taşımacılığı işini yapabilir. 08 Plaka ve S Plaka zorunludur. Tüm özel plakalar nasıl ki kendi alanlarında hizmet vererek ekmeklerine sahip çıkıyorlarsa bizlerinde S plaka hizmetini veren servisçiler olarak ekmeğimizin, kendi görev ve sorumluluk hizmetlerimizin peşinde olduğumu ve işimize sahip çıkmaya çalıştığımızın kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz. Kooperatifimizin yegane amacı kanun ve kurallarla düzenlenmiş kaideler çerçevesinde yapılan her isten her meslek sahibi kendi işini yapar ve kendi ekmeğini yer. Kooperatifimizin hizmetleri konusunda daima yenilikçi ve tedarikçi olacağından kamu ve özel kurumların şüphesi olmasın. Bir kez daha belirtiyoruz ki Kooperatifimize ortak ve üye kayıtları devam etmektedir. 08 ve S plaka sahipleri kooperatifimize üye olurlarsa hep birlikte ekmeğimize sahip çıkarız. Bu konuyla ilgili ilerleyen süreçlerde yeni açıklamalarımız ve bilgilendirmelerimiz devam edecektir. Burada son bir hatırlatma yaparak açıklamamızı tamamlamak istiyorum. İlimizdeki tüm kamu ve özel kuruluşların servis hizmeti alırken veya ihaleye verirken sorumluluk taşımamaları, başlarına herhangi bir olumsuz olay geldiğinde ki hiçbirimiz bunu talep etmeyiz ve kazasız belasız herkesin işini yapmasını arzularız, bu gibi durumlarda 08 ve S plakası olmayan araçların olumsuz durumlarda kasko şirketlerinden dahi para talep edemeyeceklerinin de bilinmesi gerekiyor. Bu sebeple kamu kuruluşları ve özel kuruluşlar servis hizmetlerini verirlerken 08 ve S Plakalı araçları veya işletmeleri tercih etmeleri gerekmektedir. Tekrar kooperatifimizin kurulduğunu ve hizmete başladığını beyan ederek kamuoyuna saygılarımızı sunarız” diye konuştu.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159