banner69

Turizme Safir konforu

banner113

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketi MUTTAŞ filosuna 8 Safir kattı.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 04.06.2018, 11:03 04.06.2018, 11:18 Taşıma Dünyası
Turizme Safir konforu
Muğla kentiçi ulaşımının yanı sıra Dalaman ve Bodrum havalimanları arasında da taşımacılık hizmeti sunan MUTTAŞ, filosuna 8 Safir otobüs daha kattı. Bu teslimatla MUTTAŞ’ın havalimanı ile kent merkezi arasında hizmet verdiği Safir araç sayısı 15’e çıktı.

Ulaşımda dönüşüm projeleri ile tüm Türkiye’de belediyelere örnek olan Muğla Büyükşehir Belediyesi, havalimanı ile kent merkezinde gerçekleştirdiği seferlerle hizmet sürecinde fark yaratıyor.

Büyükşehir Belediyesinin ulaşım şirketi MUTTAŞ’ın teslimat törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, İlçe Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hamdi Alper Kolukısa, Temsa Otobüs Satış Müdürü Baybars Dağ, Bölge Satış Yöneticisi İrfan Özsevim, Yaşaroğlu Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Özkan ile yetkililer katıldı. 


Ulaşım Ana Planı 
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türkiye’de kendi personeli ile ulaşım ana planını yapan tek belediye olduklarını belirtti:  “Yine Türkiye’de ilk ve tek olarak iki aşamalı, iki düzeyli ve iki dönemli bir ‘ulaşım ana planı’ hazırlayan belediyeyiz. Ulaşım ana planını kendi ekibimizle yaparak, hem maliyeti yüzde 80 oranında azalttık, hem de alanlarında uzmanlaşmış personelleri ile Türkiye’de hiçbir kurumda bulunmayan bir ekip yarattık.2030 yılını hedef yılı olarak belirlenen “Muğla Ulaşım Ana Planı” her 5 yılda bir güncellenerek, güncel kalması da sağlanacak.”

Havalimanından konforlu yolculuk
Başkan Dr. Osman Gürün, “Muğla ilimizde Milas Bodrum ve Dalaman olmak üzere iki havalimanı bunuyor. Bu havalimanlarına büyükşehir olmadan sadece bir firma tarafından Dalaman Havalimanından Marmaris ve Fethiye ilçelerine, Milas-Bodrum Havalimanından Bodrum ilçesine yapılıyordu. Tek bir firmanın toplu taşıma hizmeti vermesi hem rekabet ortamını sağlamıyor hem de ücretler makul bir düzeyde olmuyordu. Muğla’nın büyükşehir olması ile MUTTAŞ havalimanı taşıma hizmetine başladı. Halihazırda Milas-Bodrum Havalimanına Milas, Bodrum, Menteşe ve Yatağan ilçelerinden, Dalaman Havalimanına ise Fethiye, Datça  (yaz döneminde) Marmaris, Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinden taşıma hizmeti veriliyor. MUTTAŞ’ın hizmete başlaması ile hem rekabet ortamı sağlandı hem bölge insanımız hem de misafirlerimiz kaliteli hizmet ve uygun fiyatlarla taşınmaya başlandı. Ayrıca daha önce havalimanına toplu taşıma imkanı bulunmayan Menteşe, Datça, Milas ilçelerimizde bu sistem içinde yer aldı. Kuruluştan itibaren taşınan yolcu sayısı ise 2 milyon 187 bin 203 kişi oldu” dedi.

Ulaşımda örnek il 
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda dönüşüm projesinin birçok ile örnek olduğunu hatta ödül kazandığını vurgulayan Dr. Gürün, “Bu proje kapsamında özel halk otobüsüne dönüşen esnaflarımız ile kentiçi toplu taşıma hizmetini kaliteli, denetlenebilir, sürdürülebilir bir sistemle yönetiyoruz. Büyükşehir olunmasının ardından esnafımızla birlikte toplu taşıma hizmetinden yararlanan vatandaşımızın sayısı ise 86 milyon 896 bin 642 kişi oldu. Muğla Büyükşehir Belediyesi, ‘İş bitmeden mesai bitmez’ felsefesi ile çalışan; birim ve personeliyle Muğla’mıza hizmet veriyor ” diye konuştu.


Temsa Safir araçlar 
Muğla Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanı Hamdi Alper Kolukısa, MUTTAŞ filosunda şu an 130 araç bulunduğuna ve bu araçların toplam yatırım maliyetinin 33 milyon 500 bin TL olduğuna dikkat çekti: “Bugün MUTTAŞ filosuna kattığımız 13 metrelik 8 Temsa Safir otobüsler teknolojik açıdan son derece modern ve konforlu araçlardır. Bu araçların bölge halkımıza ve misafirlerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” 


Baybars Dağ, İrfan ÖzsevimDr. Osman Gürün, Yaşar Özkan

Turizm cennetinde konfor 
Temsa Otobüs Satış Müdürü Baybars Dağ, “Muğla, ülke turizmimiz açısından son derece büyük önem taşıyan bir kentimiz.  Muğla Büyükşehir Belediyesi de bu kente yakışan toplu taşıma hizmetini sunma çabası içinde. Belediye ulaşımda gerçekleştirdiği dönüşüm projesi ile de örnek olmuş durumda.  Bugün teslim ettiğimiz 8 Safir ile MUTTAŞ filosundaki Safir sayısı 15’e çıktı. Turizm cenneti Muğla’ya gelen yerli ve yabancı turistler havalimanından tatil yörelerine Temsa Safir konforu ile taşınacak. Bu da bize büyük bir mutluluk veriyor. Yeni Safir araçlar hem belediyeye hem MUTTAŞ şirketine hem de tüm kullanıcılara hayırlı, uğurlu olsun” dedi. 

2 milyon insana Safir hizmeti 
Temsa bayisi Yaşaroğlu Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Özkan da, Temsa Safir araçların hizmet sürecinde kullanıcıya sağladığı maliyet avantajı, yolcuya sunduğu yüksek konfor düzeyi ile büyük bir beğeni topladığını belirtti: “MUTTAŞ filosundaki araçlarla taşınan insan sayısı 2 milyonu aşmış, yani 2 milyonu aşkın insan Safir konforu ile tanışmış. Bu büyük bir mutluluk. Yeni araçlarımız hayırlı, uğurlu olsun.” ■


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159