banner69

ALC Lojistik’e 300 milyon Euro ciroya sahip yeni partner

banner113

ALC Lojistik’in İtalya’daki yeni partneri Gruber Logistics oldu. İki şirket işbirliği anlaşması imzaladı. 81 yıllık şirket olan Gruber Logistics’in yıllık cirosu 300 milyon ciro. 650’yi aşkın çalışana sahip şirket 50’den fazla ülkeye lojistik hizmeti sunuyor.

banner114
LOJİSTİK 31.05.2017, 15:18 31.05.2017, 15:33 Taşıma Dünyası
ALC Lojistik’e 300 milyon Euro ciroya sahip yeni partner
HABER: ERKAN YILMAZ

ALC Lojistik’in İstanbul’daki merkezinde 30 Mayıs Salı günü düzenlenen basın toplantısına ALC Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçekli, Genel Müdür Soner Çiçekli, Gruber Logistics Uluslararası Satış ve Network Müdürü Denisa Fasiangova, Türkiye ve Ortadoğu Bölge Müdürü Alessandro Di Grazia katıldı.



Basın toplantısında konuşan ALC Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçekli, şirketlerinin 6’ıncı yılını doldurduğunu belirterek, “Ancak biz uzun yıllar farklı şirketlerde faaliyetlerimizi sürdürdük. Ben 36 yıldır lojistik sektöründeyim. Genel Müdürümüz Soner Çiçekli 16 yıllık sektör deneyimine sahip. 15 yıllık deneyime sahip çalışanlarımız var. Çalışanlarımızın yüzde 95’i üniversite mezunu. Uzun yıllara dayalı sektör tecrübesinden oluşan bu kadronun lojistik sektörde olumlu işler yaptığını düşünüyoruz. 6 yıllık şirketimizin ulaştığı seviye, elde ettiği konum bunun göstergesi” dedi. 

Çalışanlarımız bilançomuza yansıyan en değerli varlıklar 

“Her zaman her şeyden önce insan kaynağının önemli olduğunu söylüyoruz” açıklamasında bulunan Ali Çiçekli, “Bizim çalışanlarımız, bilançolarımıza yansıyan en değerli varlıklarımızdır. Fiziksel yatırımlar yapabilirsiniz, çok fazla aracınız olabilir, çok büyük depolar inşa edebilirsiniz, bunların hepsi mümkün ama bunu çalıştıracak sonuçta insan. Biz insan kaynağına çok önem veriyoruz. Lojistik sektörünün temeli bilgi. Bu bilginin doğru zamanda, doğru yerde elde edilmesi ve doğru şekilde kullanılması önemli olandır. İstanbul Üniversitesi Lojistik Fakültesi’nde 9 yıldır öğretim üyesiyim. Bu da bu işin bilimsel yapılması gerektiğine yönelik ayrı bir gösterge” diye konuştu. 

Kişiye, müşteriye özel çözümler 

Müşteriye özel çözümler sunma anlayışı içinde oldukları belirten Ali Çiçekli, “Biz bu işi butik bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Kişiye özel, müşteriye özel çözümler üretiyoruz. Biz sadece müşteriye taşımacılık çözümü sunmuyoruz. Biz neye ihtiyaç varsa, ona yönelik çözüm üretiyoruz. Hatta danışmanlık hizmeti de veriyoruz. Bu yüzden ülkemizin önde gelen sanayi kuruluşları ile birlikteliğimiz var. Şişecam, Paşabahçe, Trakya cam, Erdemir, Kardemir gibi ülkemizin önde gelen sanayi kuruluşlarına hizmet veriyoruz. Bunun yanında küçük ve  ölçekli birçok firmaya lojistik çözümler sunuyoruz. Türk ihracatını kalkındırmanın yolu lojistikten geçer.  İyi bir ürün üretebilirsiniz, satabilirsiniz de ama bunu doğru zamanda ve doğru yere ulaştıramazsınız o ürünün bir anlamı olmaz. Küçük orta boyutlu işletmelerimize de, İhracatçılarımıza bu anlamda bilgi ve danışmanlık hizmeti veriyoruz” dedi. 

20 milyon TL ciro 

Her yıl belirledikleri hedefler doğrultusunda büyümeyi başardıklarını da vurgulayan Ali Çiçekli, “Çok genç bir şirket olmamıza rağmen 50 dolayında aktif çalışanı, yıllık 20 milyon TL cirosu, 80 civarında çekici ve treylerden karışık filoya sahip bir şirketiz.  Tüm dünyaya kara, hava, deniz, demiryolu lojistik hizmeti sunmamıza rağmen ana hattımız İtalya’dır. İtalya dışında Avrupa, Asya ve Ortadoğu ülkelerine lojistik hizmet sunuyoruz. İntermodal, multimodal  ve gabari dışı taşımacılıkta yaptığımız faaliyetler arasında. Bundan sonra ölçeğimizi emin adımlarla artıracağız. Daha niş pazarları tespit edip, nerelerde daha çok lojistik hizmet sunma ihtiyacı var o alanlara yatırım yapıp, o alanlarda kendimizi geliştirmeyi  ve hizmetlerimizi  çoğaltmayı hedefliyoruz” dedi.

İtalya’ya karşılıklı yılda 1000 sefer 

İtalya’ya 25 yıldır taşıma işleri yaptıklarını belirten Ali Çiçekli, “ALC olarak yılda karşılıklı 1000 sefer yapıyoruz. Büyük bir kısmı parsiyel grupaj taşımacılığı. Senede ortalama 8 bin yükü elleçleyip taşıyoruz. Buda İtalya pazarı içinde önemli bir rakam. Uzun yıllardır İtalya’ya konsantre olduğumuzda n ikinci bir vatanımız gibi oldu. Bu şekilde odaklandığınızda o ülke de nelerin pozitif, nelerin negatif olacağını bilip ona göre proaktif olup, gereğini yerine getirirsiniz” dedi.

81 yıllık kuruluş Gruber 

İtalya’da yeni partnerlerinin 1 Mayıs itibariyle Gruber Logistics’in yeni partnerleri olduğunu belirten Ali Çicekli, Gruber Logistics ile ilgili şu bilgileri verdi: “Daha önceki partnerlerimizle güzel işbirliklerimiz oldu. Tabi bir işbirliğine başlamak ne kadar doğalsa, bitirmekte o kadar doğal sayılmalı. En son işbirliği yaptığımız partnerimiz ile dostane şekilde ayrıldık. Şu ana kadar bize verdikleri destekler içinde teşekkür ediyoruz. Gruber Logistics uzun yıllardır takip ettiğimiz bir şirketti. Bir aile şirketi. 81 yıllık bir kuruluş.  İtalya’da 7 stratejik şubeleri bulunuyor. 650 çalışana sahip. Yıllık 300 milyon Euro cirosu ile 50’den fazla ülkeye lojistik hizmet sunuyor. Gabari konusunda uzman bir şirket. Dokusunun bize uygun, karar verme sürecinin hızlı ve esnek çalışma anlayışına sahip olduğunu tespit ettik. İşbirliği teklifi yaptık. Tereddütsüz kabul ettiler. 1 Mayıs itibariyle başladık. Şimdi resmi protokolü imzalıyoruz. Doku itibariyle birbirine benzeyen iki şirketin iyi bir sinerji yaratacağını ve bu sinerjinin bu birlikteliğin İtalya lojistik pazarında önemli atılımlarla adından söz ettireceğine inanıyoruz. Partnerimize güvenimiz tamdır. Bizlerle çalışmayı tercih ettikleri için teşekkür ediyorum. Bir yıllık kontrat imzaladık. Avrupalılar genelde  ilk yaptıkları protokolü bir yıllık yaparlar. Herhangi bir sorun oluşmazsa otomatik olarak devam eder. Bu işbirliğini ucu acık olarak görebiliriz. Gabari taşımacılığında lider bir kuruluş olması nedeniyle bu alanda bizde daha çok pay alacağımıza inanıyoruz. Bu işbirliğini geliştirmek için insan, teknoloji, araç, depo yatırımı karşılıklı olarak bizde onlarda ne gerekiyorsa yapmayı planlıyoruz” dedi.



Ortak sinerji ile iyi işler yapacağız 

Basın toplantısında konuşan Gruber Logistics Uluslararası Satış ve Network Müdürü Denisa Fasiangova da İtalya ve Türkiye’nin uzun yıllardır önemli bir ticaret ülkesi olduklarını vurgulayarak, “Bizim amacımız bu ticaretten mümkün olduğunca fazla pay almak. ALC Lojistik ile işbirliği yaptığımız için mutluyuz. ALC Lojistik’in bizim gibi esnek bir yapıya sahip olmasıyla pazarda bilinen bir şirket olduğunu düşünüyoruz. Ortak sinerji yaratıp iyi işler yapacağımızı düşünüyoruz. ALC Lojistik’in gerekli yatırımları yapıp, bu sektörde lider firma olacağına inanıyoruz. Gruber olarak İtalya dışında bir şirket kurmak yerine genel olarak partnerlerle uzun süreli çalışmayı tercih ediyoruz. Şirket kurma gibi bir hedefimiz yok. Biz bu işbirliğinin uzun yıllar süreceğine inanıyoruz”dedi. 

Türkiye köprü ülke 

Gruber Logistics Türkiye ve Ortadoğu Bölge Müdürü Alessandro Di Grazia da 27 yıldır lojistik alanında faaliyet gösterdiğini ve bu sürenin büyük bölümünü Türkiye pazarında geçirdiğini belirterek, “Gruber Logistics dünya lojistik pazarındaki faaliyetlerini daha da artırma hedefinde. Türkiye’de bu hedefin gerçekleştirilmesinde önemli ülkelerden birisi. Türkiye’yi diğer ülkeler Asya ve Ortadoğu ülkeleri arasında köprü olarak görüyor ve çok büyük önem veriyoruz” diye konuştu.  

Konuşmaların ardından  işbirliği protokolünü ALC Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçekli ve Gruber Logistics Uluslararası Satış ve Network Müdürü Denisa Fasiangova imzaladı. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159