banner69

İSAROD Başkanı Hamza Öztürk: 7. madde servisçiye destektir

banner113

İstanbul Servis Araçları Esnaf Odası (İSAROD) Başkanı Hamza Öztürk: Yönetmelikte 7’nci maddenin korunmuş olması bizleri memnun etti, ciddi bir değişiklik beklentisi içerisine girilmişti. Bunun olmaması ve parayı ödeyenin tercih hakkının korunması özellikle önemli.

banner114
RÖPORTAJ 30.10.2017, 12:28 30.10.2017, 12:35 Taşıma Dünyası
İSAROD Başkanı Hamza Öztürk: 7. madde servisçiye destektir
Yönetmelikte 7’nci maddenin korunmuş olması bizleri memnun etti, ciddi bir değişiklik beklentisi içerisine girilmişti. Bunun olmaması ve parayı ödeyenin tercih hakkının korunması özellikle “Velinin istediği servis aracı işletmesi ile anlaşabilir, taşıtabilir” denişi önemliydi. Ayrıca velilerin anlaşmalarında komisyonun taraf olamayacağı, farklılıklar gözetemeyeceğine yönelik açık bir hüküm de var. Bu da çok olumlu. 
Esnafı tedirgin eden…
Esnafı tedirgin eden iki husus var: Biri, taşıma tespit komisyonunun belirlediği taşımacının mülki amir onayına gitmeye gerek yok gibi bir anlam çıkıyor orası esnafta bir tedirginlik yaratıyor. Yine 7’nci maddeye dayalı olarak bireysel sözleşme yapan esnafın okul müdürü tarafından savsaklanırsa sıkıntıya düşeceği konusunda bir tedirginliğimiz var. Geri kalan kısmı bireysel esnafa destektir katkıdır. 

Yönetmelikte sıkıntılı olan bir nokta; “Sözleşme bir yıl yapılır, üç yıla kadar uzatılır” hususunda birtakım maliyetler hesaplanarak oradaki maliyetlerin kısıtlanması ayarlanmasının ne demek olduğunun biraz daha açıklanmasının gerektiğine inanıyorum. Sensorlu koltukların maliyeti çok önemli değil, çok büyük bir maliyet çıkmayacağını biliyoruz. Ama 3 Eylül 2018’e kadar yetişmesi konusu sıkıntılı. Üretici firmalarla konuştuk. Böyle bir tarihte bunun bitmesinin söz konusu olmadığını ifade ettiler. Burada bir tedirginlik var, yoksa eski yönetmeliğin üzerine bir şey konulmuş değil. 

Yeniden değişecek
Bu yönetmelikteki düzenleme ile Belediyelerin bizden istediği kameralar yeniden değişecek. Belediyenin istediği kameranın 3500 TL maliyeti var. 
Özellikle kolejlerde taşınan liseli kız çocuklarının, görüntülerin alınmasına ailelerinin izin vermeyeceği gibi bir durum vardı. Bu sıkıntı verecek gibi görünüyor.  Kovuşturma sürecinde dahi sürücülerin çalıştırılmaması konusu da okul yönetimine şoför, yedek şoför ve rehberlerin isimleri verilecek. Okul idaresi gerekli araştırmaları yapacak ve diyecek ki, “şu çalışır ve çalışamaz”. Bu düzenleme de gerçek manada işini yapmaya çalışan servisçiye destektir. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159