banner69

Has Turizm'den 50. yıla özel 50 otobüs

banner113

Mercedes-Benz Türk’ün 50 yılına özel Has Turizm’den 50 milyon TL’yi bulan 50 otobüs yatırımı..

banner114
ŞEHİRLERARASI 06.04.2017, 12:57 06.04.2017, 15:13 Taşıma Dünyası
Has Turizm'den 50. yıla özel 50 otobüs

4 Nisan Salı günü Antakya Has Turizm Merkezi’nde düzenlenen teslimat törenine; Hatay Valisi Erdal Ata, Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Antakya Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, Has Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Latif Karaali, Has Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Kara, Sevim Karaali, Nezih Kara, Reşat Kara, Has Turizm İstanbul Sorumlusu Mehmet Selim Kara, Mercedes-Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, Otobüs Pazarlama ve Satış Bölüm Müdürü Alper Kurt, Otobüs Filo Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu, Otobüs Satış Operasyonları Kısım Müdürü Murat Kızıltan, Mercedes Finansman'dan Taylan Özyiğit, Has Otomotiv İcra Kurulu Üyesi Mustafa Sarıgül, Otobüs Satış Müdürü Soner Balaban ve çok sayıda davetli katıldı. 


Bu yolculuk başladı bir kere 

Has Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Kara, törende yaptığı konuşmada, Sahip oldukları her şeye kurucuları sayesinde sahip olduklarını hatırlattı. Ayhan Kara, “Rahmetli Amcam ve babam el ele, gönül gönüle verdiler. Küçük bir kamyonu otobüs yaptılar ve o yolculuğa başladılar. Diyoruz ya, dünden yarına bu yolculuk başladı bir kere, bitmemesi için biz aile olarak, tüm çalışanlar olarak elimizden geleni yapacağız. Has Turizmi, Has Turizm yapan güvenlik görevlisinden, yıkamacasına kadar, biletçisinden yakıt ikmalcisine kadar Türkiye’deki tüm Has Turizm çalışanlarına ve bizi biz yapan tüm yolcularımıza çok teşekkür ediyorum. Aldığımız araçların hayırlı olmasını dilerim” dedi. 

Hem işbirliği hem gönül birlikteliği 

Mercedes-Benz Türk ile yarım asırdır işbirliği içinde olduklarını ve bunu uzun yıllara yaymak istediklerini de vurgulayarak, “Mercedes Benz Türk ailesi 50 yıl boyunca sektörü sırtlandılar. Bizler de hem işbirliği, hem de gönül birliği içinde olduk. Bugün bu çatı altında bulunan otobüslerden bir tanesi Mercedes-Benz Türk’ün üretmiş olduğu ilk otobüs. Bunun için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu yatırımın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Dilerim bizlere güvenen insanlarımızı, kardeşlerimizi, yolcularımızı ailelerine kavuştururuz” dedi. 

Ayhan Kara konuşmasının sonunda, “Taşımacılıkta iki önemli unsur var; Yüksek güvenlik ve konfor. Yolcuyu güvenli bir şekilde bir noktadan bir noktaya ulaştırmak ve aynı zamanda konfor sunabilmek çok önemli” şeklinde konuştu.



50 yıldır Türkiye’deyiz

Mercedes-Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün de konuşmasında, “Bu yıl Mercedes-Benz Türk’ün 50. Yılını kutladıklarını belirterek, “50 yıldır Türkiye’deyiz. İlk yabancı sermayelerden bir tanesiyiz. Aslında kendimizi yabancı firma olarak görmüyoruz. Çünkü ismimizden belli, Mercedes-Benz Türk ismindeyiz. 1 milyarlık yatırımımız var. İki büyük fabrikamız var. Çok değerli bayilerimiz var. Bu 50 yılda Has turizmde 50 yeni otobüsle bu kutlamayı taçlandırdık. Ben öncelikle Has Turizme ve Kara ailesine çok teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum” dedi.


50 milyon TL yatırım 

Has Otomotiv İcra Kurulu Üyesi Mustafa Sarıgül
’de yaptığı konuşmada, “Has turizm serüveni başlatan İsmail ve M. Selim Kara çok cesur ve önemli insanlar. Önemli bir vizyonu ortaya koymuşlar. Genç kuşaklara bunu aşılamışlar. Dünya markası yapmış oldukları bu şirketi bugünden daha iyiye taşıyacağına inandığımız bir ekip var. Bu ekibin de yeni lideri Ayhan Kara ve kendisine başarılar diliyorum. 50 milyon TL tutarında yatırımı yapmak kolay değil. Bu Hatay’a olan güven, Hatay halkının birbiri içerisindeki dostluğun, birbiri içerisindeki kenetlenmenin bir simgesi. Hatay’a hayırlı, uğurlu olsun” dedi.


Yeni yatırım, yeni istihdam getirecek

Hatay Valisi Erdal Ata da yaptığı konuşmada, “Bende Has Turizm yöneticilerini gönülden kutluyorum. İnanıyorum ki, bir taraftan filolarını yenilenecek, öbür taraftan bu yeni araçlarla yeni istihdam alanları yaratılacak. Her yeni araç için ortalama üç kişi çalışsa, en az 150 kişiye yeni iş imkanı sağlanmış olacak. Buda ilimiz adına sevindirici bir gelişme. Hele ki, son yıllarda havayolu taşımacılığının çok yaygınlaştığı bir dönemde otobüs firmalarının böyle bir yatırım yapması, gerçekten büyük bir cesaret ister. Ben Kara ailesini gönülden kutluyorum” dedi. 


Binlerce mozaik parçası ile yapılan 50 yıl tablosu 
Ayrıca törende Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün’e Antakyalı mozaik sanatçılarının bir aylık çalışması ile binlerce mozaik parçasından oluşturulan 20 kilo ağırlığındaki 50.Yıl tablosu hediye edildi. Süer Sülün, gururla 20 kilo ağırlığındaki tabloyu kaldırdı. 


Törende ayrıca Mercedes-Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün tarafından Sevim ve Ayhan Kara’ya birer plaket verildi. 







Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159