28.12.2015, 18:49

2016 Trafik Yılı ilan edilmeli

Sıkıntılı bir yılı geride bıraktık. 2015’in yansımaları, 2016’da devam edecek gibi gözüküyor. Özellikle Ortadoğu ve bulunduğumuz coğrafyanın yaşadığı sıkıntılar ister istemez iş hayatına yansıyor. Ulaşımdan, ekonomiye kadar yansımalarını senenin ilk yarısında görebileceğiz. Bu gerilimin en kısa sürede bitirilmesi siyasetçilerin işidir, mutlaka çözüm üretilmesi lazım. Yine de bu coğrafyada oynanan oyunları göz ardı etmemek gerekiyor. 

Sıkıntılar 2016’ya sarkacak
Sıkıntılı bir yıl dedik, bu sıkıntılar 2016’ya sarkacak. Herkes verimliliği artıracak tedbirler almak zorunda. Sektörde, rekabet mantık sınırlarını aştı; önümüzdeki dönemde daha artacak. Ben firmaların özellikle sefer planlamasına dikkat etmelerini, yoğun sefer yapmamalarını, ekonomiye zarar vermemelerini diliyorum. Daha verimli, daha dolu seferler yapılması konusunda özellikle büyük firmaların öncülük yapması lazım. İttifaklar olması lazım, fiyatları makul seviyelerde tutmak lazım, yıkıcı rekabet yapmamak lazım. Temennimiz bu. 

İlk toplantı…
Ortak aklın ilk toplantısını yaptık. Toplantıda kaynakların doğru kullanılması, servis ortaklığı, terminal ortaklığı gibi kavramların mutlaka geliştirmemizin gerekliliği vurgulandı.  
28 Aralık Pazartesi günü Sayın Başbakanın uçağı ile Sırbistan’a gideceğiz. Fırsat bulursam; orada kendisinden sektörümüz adına talepte bulunacağım.  Bu toplantının ışığında, kendisinin bir irade koymasını, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlık döneminde koyduğu iradenin takip edilmesinin sektörümüz için doğru bir yol olduğunu söyleyeceğim. 

Trafik yılı… 
2016’nın Trafik Yılı ilan edilmesini istiyorum. Terör, bir gün mutlaka bitecek, ama trafik kazaları her geçen gün büyüyerek artan bir sıkıntı. Bunun bize, sigorta şirketlerine yansıması, trafikte güvenliğinin giderek kaybolması, trafikteki mağduriyetlerinin önlenmesi açısından 2016 yılında trafik kazalarının önlenmesi için bir şeyler yapmamız lazım. Başta sektörümüz ve sigorta şirketleri ortak projeler geliştirmeli; sürücü ehliyetlerini veren kursların nitelikli hale getirilmesini, ticari araç ehliyetlerinin farklı bir şekilde verilmesini, SRC belgelerinin altının doldurulması ve sürücülükte eğitimin daha ön plana çekildiğini, denetimlerin artırılmasını sağlamalılar. Önce eğitim, sonra denetim mantığı ile ciddi bir çalışma yapılması gerektiğine inanıyorum. Bu konuda Sigorta Reasürans Birliği Başkanı ile de görüşeceğim.

Sektörümüzün talepleri 
Telif hakları ile ilgili sorunlarımız halen duruyor. TOBB üzerinden  bu konunun takibini yapıyoruz. Bunu hukuk yolu ile çözmeye çalışacağız. Yargıtay’ın verdiği kararın takipçisi olacağız. Biz sanatçılarla, sanat dünyası ile el ele yürümek istiyoruz. Bu sorunun ölçüleri kaçırmayacak bir şekilde, bizlere taşıyamayacağımız yük vurulmayacak şekilde çözülmesi lazım. Çözüm bu anlayışla çıkar ve iki tarafın mağduriyeti de giderilir. 

Engelli yasası 
Bir başka konu Engelli Yasası… Yönetmeliğin hazırlanması konusunda mutlaka etkin bir rol almamız lazım. Ulaştırma Bakanlığı’nın, her zaman olduğu gibi bize sahip çıkacağına inanıyoruz. 2016’nın aynı zamanda ulaşımda verimlilik yılı ilan edilmesi lazım. Ulaşımda verimliliği ön plana çeken anlayışla projeler geliştirmemiz lazım ve bunları doğru bir dille ifade etmemiz lazım. Sayın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a kamuya zarar vermeyecek taleplerle, doğru projelerle gideceğiz. Mevzuatlara mutlaka verimliliği koymamız lazım.

Başarılı ve mutluluk dolu bir yıl
2016 yılı sektörümüz için hayırlı, uğurlu bir yıl olur inşallah. Ülkemizin içinde bulunduğu şartların iyileşmesini, ekonomide ve moral değerlerde her şeyin iyi olmasını istiyorum. Herkese yeni yılda başarı ve mutluluk diliyorum. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159