15.10.2022, 18:44

Beylikdüzü’nde kalkış noktası için ilk adımları atıyoruz

Sezon geride kaldı. Seyahat talebi çok düştü. Önümüzde zorlu bir kış sezonu var. OPEC’in üretimi kısma kararı almasının ardından akaryakıta peş peşe zamlar gelmeye başladı. Bir yandan maliyetler artarken bir yandan da yolcu talebi düşüyor. Sektörün kayıplarına bir de Beylikdüzü tarafından Trakya bölgesine yapılan seferler eklendi. İBB ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Beylikdüzü’nde kalkış noktası oluşturmak için ilk adımı atmayı planlıyoruz. 
Anadolu Otogarı Projesini hayata geçirmek için de çalışmalarımız sürüyor. Otogar için şirket kurulacak ve otogarın inşasına başlamayı planlıyoruz. 

İzmir Otogarı 

İzmir Otogarı çıkış ücreti 100 TL’lerden 350 TL noktalarına geldi. Türkiye’de hiçbir şeyin fiyatı iki, üç kat artmazken İzmir Otogarı’ndaki bu artışı anlamak mümkün değil. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bu konuya müdahalede bulunmasını istiyoruz. 

Otogarlar çalıştayı 

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği’ne Sayın Dr. Hayri Baraçlı seçildi. Sayın Baraçlı’yı yeni görevi için kutluyorum. Türkiye Belediyeler Birliğinin bir otogar çalıştayı gerçekleştirmesi amacıyla kendisi ile görüşmelerde bulunacağız. 

Yönetmelik çalıştayı 

14 Eylül’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri ile İstanbul’da çalıştay gerçekleştirdik, taleplerimiz Bakanlık yetkilileri tarafından ilgiyle dinlendi. Aralık ayı içinde gerçekleştirilmesi planlanan çalıştayın ardından yeni bir Yönetmelikle yeni yıla gireceğimize inanıyorum. Ama bu aşamada, sektör mensuplarından, yönetmelikte istedikleri değişikliklerle ilgili bize dönüşler yapmalarını istedik. Ancak bir iki kişinin dışında çok ilgisiz kalındı. Bunun nedeni ne olabilir diye de düşündük. Sektör mensupları hayatlarından çok mu memnun, yoksa değişim anlamında çok mu çok umutsuzlar? Buna bir bakmak gerekiyor. Ama bir kez daha buradan iletmek istiyorum: Aralık ayındaki çalıştay öncesinde taleplerini ve katkılarını bekliyoruz. Biz sektörün taleplerini ortak zeminlerde dile getirmek adına TOF olarak TOFED ile bir araya geldik. Ankara merkezli OİSD kurulduktan sonra onlar da birtakım adımlar attı, ama parçalı bir şekilde değil de birlikte hareket etmek çok daha büyük önem taşıyor. Sektörün birlikte atacağı adımlar sorunların çözümünü sağlayabilecek en önemli adımlardır. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159