banner69

Turizm Taşımacılar Federasyonu kuruldu

banner113

Eskişehir merkezli olarak 5 Mayıs 2021 tarihinde kurulan Turizm Taşımacılar Federasyonu’nun Geçici Yönetim Kurulu Başkanlığını Necati Bilge üstlendi.

banner114
TURİZM TAŞIMA 16.05.2021, 13:30 16.05.2021, 13:58 Taşıma Dünyası
Turizm Taşımacılar Federasyonu kuruldu

■ Erkan YILMAZ

Eskişehir merkezli olarak 5 Mayıs 2021 tarihinde kurulan Turizm Taşımacılar Federasyonu’nun Geçici Yönetim Kurulu Başkanlığını Necati Bilge üstlendi. Pandeminin federasyonun oluşumu için fırsat verdiğini belirten Necati Bilge, “İşlerin tamamen durmuş olması, sorunların giderek büyümesi, sektör mensuplarının sahipsiz kaldığına inanması ile bu birliktelik sağlandı. Pandemi olmasaydı, biz bu kadar kısa sürede bu insanları bir araya getirerek federasyonu kuramazdık” dedi. 

Turizm Taşımacılar Federasyonu’nun kuruluşu 5 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleşti. Federasyonun Geçici Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenen Necati Bilge ile federasyona giden süreci konuştuk. 

Beren Doğa Turizm Taşımacılık adı altında D2 belgeli şahıs şirketine sahip olduklarını, ancak işlerle oğlunun ilgilendiğini belirten Necati Bilge, “Turizm taşımacılığı alanının sahipsiz olduğunu, anlayanın da anlamayanın da bu işi yapmaya çalıştığını gördüm hep. Bu süreçte örgütlenmenin ve talepleri örgütlü şekilde dile getirmenin çok daha doğru olacağına inandığımız içinde ilk olarak 2020 yılında turizm taşımacıları ile bir araya gelerek Eskişehir Turizm Taşımacılar Derneği’ni kurduk. Şu an 80 üyemiz var” dedi. 

Eskişehir’de dernek kuruluşunun ardından farklı illerde turizm taşımacılarının örgütlenmesine yönelik çalışmalara başladıklarını belirten Bilge, “Isparta, Kütahya, Muğla, Denizli, Aydın, Elazığ, Zonguldak, Rize, Erzurum, Artvin ve Hatay’da dernekler kuruldu ve federasyon süreci başladı. Kurulacak federasyona İstanbul merkezli Turizm Otobüsçüler Derneği (TÜRODER), İzmir, Manisa, Isparta Genç Kaptanlar Derneği, Antalya VIP Taşımacılar Derneği ve Antalya ve İlçeleri Turizm Taşımacıları Derneği katıldı. Yeni il derneklerinin kuruluşuna yönelik Mersin, Kayseri, Niğde, Adana ve Trabzon’da çalışmalar sürüyor. Bütün bu süreçlerde biz yönetim olarak illeri ziyaret ettik ve diyalog sürecini hep sıcak tuttuk. Daha bitmedi, tüm illere gideceğiz” dedi.

Federasyon ile hedeflerinin, öncelikle taşımacılık işi yapanlarının bilinçlendirilmesi olduğunu belirten Necati Bilge, “Öncelikle eğitime yönelik çalışmalara başlayacağız. Bu alanda çalışanların neye hizmet ettiklerini öğrenmeleri çok önemli. Anadolu Üniversitesi Turizm Bölümü ile görüşmeler yaptık, eğitim konusunda katkı sağlayacaklar. Eskişehir İŞKUR Müdürlüğü ile görüştük. Eğitimli eleman sağlanması için çalışmalar yapılacak. Sahipsiz bırakılan turizm taşımacılarının taleplerini, yaşadıkları sorunları kamuya aktarmak için çabalayacağız” dedi. Federasyonun merkezinin hep Eskişehir olarak kalacağını da açıklayan Necati Bilge, “Bu hiç değişmeyecek. Bütün üyelerle ilk istişare toplantısını Eylül ayında Alanya’da yapacağız. Federasyonun genel kurulunu Ekim ayında Marmaris’te yapacağız ” dedi.  ■

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'ı Turizm Taşımacılar Federasyonu Başkanı Necati Bilge ve Yönetim Kurulu ziyaret etti.

Eskişehir, Kütahya, Isparta, Antalya, Muğla, Marmaris dernek temsilcileri bir arada.

Necati Bilge

Emekli teknik öğretmen olan Necati Bilge, kökeninde hep taşımacılığın olduğunu söylüyor. Ticari taksi ve otobüslerinin olduğunu, emekli olduktan sonra da taşımacılık alanına daha çok yoğunlaştığını belirten Necati Bilge, gazetecilik ve televizyonculuk da yapmış.

Yorumlar (2)
Ömer Özbilge 3 yıl önce
Merhaba lar öncelikle hayırlı uğurlu olsun inşAllah mutlaka böyle bir federasyon kurulmalıydı. Van merkezden Göltur Taşımacılık ltd. Şti. Olarak sizinle bu yolda beraber yürümek isterim. 05066322220
Mehmet Zafer Ergil 2 yıl önce
Sayın yetkili, A1 ve D2 belgeleriyle taşımacılık hizmeti yapmaktayım. Tüm belgelerim eksiksiz bulunmaktadır. Özellikle dalaman havaalaninda TURSAB temsilcileri sürekli olarak bizleri durdurup evrak soruyorlar. Tursab bölgelerimizde mevcut. Ancak onlar ulaştırma bakanlığının evraklarını sorguluyorlar. Bu onların yetki alanindami. Araç görev kağıdını ve taşıt kartını sorgulamak tursab in işimi. Bu konuda beni bilgilendirmenizi rica ederim.
banner117
15
açık
banner159