banner69

2021'de kaskolu araç sayısı yüzde 14,3 artarken hasar adedi yüzde 22 arttı

banner113

Sektörde fiyat rekabetinin öne çıkmaya başladığını belirten Sompo Sigorta Hasar Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Arslan, 2021 yılının hasar tarafı anlamında zorlu bir yıl olduğunu ifade etti. Arslan şunları söyledi: “Yıl içerisinde araç rayiç piyasasının hareketlenmesi, pandemi şartlarının getirdiği zorluklar, maliyetlerdeki dalgalanmalar ve afetlerle sürekli yön değiştiren bir hasar sürecinin içerisindeydik. 2021 yılında ülkemizde kaskolu araç sayısı yüzde 14,3 artarken hasar adedi yüzde 22 artmış görünüyor. Sektörün genel hasar frekansı da bir önceki yıla göre yüzde 16,7’den yüzde 17,9’a çıktı. Üretime karşılık hasarın daha çok arttığı bir yıl olduğunu söyleyebiliriz.”

banner114
TAŞITLAR 02.03.2022, 18:45 02.03.2022, 18:52 Erkan YILMAZ
2021'de kaskolu araç sayısı yüzde 14,3 artarken hasar adedi yüzde 22 arttı

Otomotiv sektörünün yaşadığı üretim, maliyet ve çip krizi, kasko sektöründeki dengeleri de yakından etkiliyor. 2021 yılına damgasını vuran olumsuz gelişmelerin kasko branşında fiyat odaklı bir rekabete neden olduğunu söyleyen Sompo Sigorta Hasar Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Arslan, “Biz Sompo Sigorta olarak müşteri memnuniyeti hedefimizden asla ödün vermeden yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.Otomotiv sektörünün yaşadığı üretim, maliyet ve çip krizi, kasko sektöründeki dengeleri de yakından etkiliyor. 2021 yılına damgasını vuran olumsuz gelişmelerin kasko branşında fiyat odaklı bir rekabete neden olduğunu söyleyen Sompo Sigorta Hasar Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Arslan, “Biz Sompo Sigorta olarak müşteri memnuniyeti hedefimizden asla ödün vermeden yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

Otomotiv sektörü 2021 yılını çip krizi, düşük üretim ve artan döviz kuru nedeniyle aşırı yükselen maliyetlerin gölgesinde geçirdi. Hem sıfır hem ikinci eldeki araç fiyatlarından yedek parça ve servis ücretlerine kadar birçok kalemde önemli oranda fiyat artışları yaşandı. Tüm bu gelişmeler, her beş araçtan birinin kaskolu olduğu sigorta pazarındaki dengeleri de yakından etkiliyor.

“Hasar ödeme hızımızı artırmaya devam ediyoruz”

Hasar frekansının artmasıyla rekabetin fiyat odaklı bir çerçeveye kaydığını vurgulayan Arslan şöyle devam etti: “Fiyat odaklı bir rekabetin olduğu bu dönemde Sompo Sigorta olarak etkin tarife yapımız, acentelerimizin desteği, verimli hasar organizasyonumuz, teknolojik ve analitik hasar yönetim süreçlerimiz, hızlı uyum sağlayan koordinasyonu güçlü yapımız ile rekabette fark yaratmaya devam ettik. 2021 yılı hasar geliştirmeleri anlamında yoğun bir yıl oldu. Pandemiyle birçok şirket için odak noktası olan dijitalleşme süreçlerinde Sompo Sigorta olarak sektördeki ilkleri uzun süre önce gerçekleştirdiğimizi söyleyebiliriz. 2022’de ise öğrenen sistemlerin, robotik süreçlerin, müşteriye özel analitik modellerle en iyi deneyimi en kısa sürede yaşatmak için ileri teknolojiyi hasarın her anına entegre ederek çalışmaya devam edeceğiz. Ayrıca daha iyi hizmet için Türkiye genelinde 70 yeni anlaşmalı servisimizi mevcut servis ağımıza katarak ulaşılabilirliğimizi artırdık. Sürdürülebilirlik bilinciyle mevcut servislerimiz ve hasar süreçlerimizde teknolojiyi daha derin kullanarak geliştirmeler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“2022 yılı zorlu bir yıl olmaya devam edecek”

Dünya genelinde belirsizliklerin ve muğlaklığın 2022’de de süreceğini öngördüklerini söyleyen Arslan, sözlerini şöyle tamamladı: “Sektörün bu dönemi maliyet kısıtlamaları, ve teknolojik süreçlere daha fazla odaklanarak geçireceği görülüyor. Maliyetin gündemde olacağı bu dönemde rekabetin daha da artacağı ve teknolojiyi iyi kullanan şirketlerin avantajlı olacağı bir resmin hâkim olacağını düşünüyoruz. Bu dönemi de ülkemizdeki ve dünyadaki ekonomik gelişmelerin dışında kalmadan, global ve lokal tüm değişimlere 2021’de olduğu gibi hızlı uyum sağlayarak, bu uyumu sigortalılarımıza tüm hizmetlerimizde proaktif bir hasar yönetimi desteği ile sunarak her zaman olduğu gibi başarı ile yürüteceğiz.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159