banner69

“Yola Sağlam Çık” TIR’ı otobüs kaptanları ile buluştu

banner113

Brisa’nın lastik sektöründe 40’ıncı yılını kutlayan markası Lassa “Yola Sağlam Çık” projesi ile uzun yol şoförlerinin yanında olmaya devam ediyor.

banner114
ŞEHİRLERARASI 30.06.2014, 16:53 30.06.2014, 16:57 Taşıma Dünyası
“Yola Sağlam Çık” TIR’ı otobüs kaptanları ile buluştu
12 Mayıs’ta başlayan tur, 30 il ve 45 günün ardından 26-27 Haziran’da İstanbul Otogarı’nda otobüs kaptanları ile buluştu. Yola Sağlam Çık Tırı’nda uzmanlar tarafından kaptanların vücuttaki yağ, kas ve su oranı ölçülüyor. Ölçümlemelere göre kaptanlara doğru beslenme ve egzersiz konusunda bilgilendirmelerde bulunuluyor, ayrıca özel tavsiyelerin de yer aldığı sağlıklı yaşam rehberi hediye ediliyor. Bunların yanı sıra sürücüler, etkinlik alanında yer alan tavla, langırt ve sumo güreşi gibi eğlenceli aktivitelere de katılarak gün içinde yol yorgunluğunu bir mola ile atma fırsatı buluyor.

Kaptanlar konuşuyor

Kayseri Metro Turizm’de kaptan olarak görev yapan Tevfik Alas, yağsız yiyecekler ve ağırlıklı olarak sebze ve meyve yiyerek sağlığına dikkat ettiğini belirterek, “Kaptanlar özellikle yedikleri yiyeceklere dikkat etmeliler. Sürüş güvenliğinin en önemli unsuru da iyi uyku. Sorumluluklarımız büyük. Bu proje ile kendimizi her yıl sağlık durumumuzu görme imkanı da buluyoruz” dedi.

Kayseri Metro Turizm kaptanlarından Adem Aydoğan da kaptanların sürüş güvenliği için yediği yiyeceklere ve uykuya dikkat etmelerinin önemine dikkat çekti: “Sizin aracılığınızla binek arabalara yönelik bir uyarı yapmak istiyorum.  Bizi otobanda, en çok binek araçlar rahatsız ediyor. Arkamızdan sürekli selektör yaptıklarında rahatsız oluyoruz. Yolcular uyurken kornaya basarak onları da rahatsız ediyorlar. Onlar da dikkat etsinler. Binek araç sürücüleri ecelden korkmuyor, trafik polisinden korkuyorlar. Onları görünce hemen dikkatli sürmeye çalışıyorlar” dedi. 

Az ye, sık ye sağlıklı beslen

Beslenme uzmanı Uzman Diyetisyen Ülker Özarslan Bilgin, kaptanların iki öğün beslendiklerine dikkat çekerek, “Bu iki öğünde beş altı öğünde yemeleri gereken yemeği yiyorlar. Bu kaza riskini artırıyor. Halbuki sağlıklı araba kullanabilmeleri için günde 5-6 öğün yemeleri gerekiyor. Tur süresince 2 bine yaklaşan kaptanın ölçümlemesini yapabildik ve kaptanların sağlık durumlarına dikkat etmediklerini gördük; kötülük anlamında, Türkiye ortalamasının tam iki katı. Türkiye obezite ortalaması yüzde 40’ken, bu oran şoförlerde yüzde 80’ler seviyesinde. Kamyon şoförlerinin ise problemleri daha büyük. Otobüs şoförleri zorunlu dinlenme tesislerinde durduğu için kamyon şoförlerine göre daha iyi” dedi. 

Brisa Servis Projeleri Yöneticisi Tuğrul Karadeniz, sezonla birlikte otobüs kaptanlarının yoğun bir çalışma sürecine girdiğini, sağlıklı beslenme konusunda her yıl kaptanları bilgilendirerek, sürüş güvenliğine katkı sağlamak istediklerini belirtti. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159