29.08.2016, 12:21

Milli Birlik

Ülkemizin içinde bulunduğu durumda en çok ihtiyaç duyduğu şey, milli birlik ve milli mutabakattır. Dolayısıyla da bu kez yazımda bu konuyu aktaracağım.

Tabii ki biz otobüsçüler için otogarlar çok önemli. Tabii ki ulaşım sadece biz otobüsçüler için değil, vatandaşlarımız ve ülkemiz ekonomisi için belirleyici. Şimdi, ülkemiz ekonomisini biz otobüsçüler ayakta tutuyor desem, inanın ki yalan değil.

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi, milletin kararlılığıyla bastırıldı. Hiçbir zarara yol açmadan hak ettikleri yeri boyladı darbeciler. Demokrasiye inananlar için darbe geri dönüşten başka bir şey değildir. Daha önceki darbelerde de aynı şey olmadı mı? 

Tam darbenin etkilerini azaltıp da rahat nefes alacağımız sırada Suriye konusu yeniden peyda oldu. Zaten sınır ilçeleri sürekli bombardıman tehdidi altındaydı, iyiden iyiye bombalar düşmeye başladı. Buna bir “dur” demenin zamanı gelmişti. Kahraman Türk ordusu, tanklar eşliğinde Suriye’ye girdi. Oradaki güvenliği sağladı, sağlıyor. 

Böylesi önemli gelişmeler yaşanırken, ülkemizin geleceği söz konusuyken, ben nasıl olur da otogarlar konusunu sürdürebilirim? Sadece otogarlar olsa yine iyi… Biliyorsunuz, görkemli bir törenle açılan Üçüncü Boğaz Köprüsü, yani Yavuz Sultan Selim’den geçecek yolcu otobüsleri. Bu, her şeyden önemli, çünkü sektörü doğrudan ilgilendiriyor. Bunlara ek olarak İstanbul Otogarı’nın Belediyeye devri söylentisi dolaşıyor ortalıkta. 2019’a kadar kimse o otogarı otobüsçünün elinden alamaz. Belediye ile yapılan “yap-işlet-devret” uygulamasının bitmesine daha üç yıl var. Yiğidi öldür, ama hakkını yeme diye bir sözümüz var. Tamam, otogar verimli değil, kârdan çok zarar yazıyor, üstüne üstlük kullanışlı da değil, ama haksız uygulamalara da karşı dik durmak gerekir. Belediyenin tepkisinin de haklı olduğu da bir başka gerçek. Tabii, hepsini en ince detayına kadar tartışırız, gerekirse sabahlara kadar. Ama şimdi ne zamanı ne de sırası.

Bizim, kimsenin toprağında gözümüz yok; bizim toprağımızda gözü olanın gözünü oyarız. Bu, böyle bilinsin. Toprak bütünlüğümüzü kimseye böldürmeyiz, her ne olursa olsun. Bir yandan IŞİD, bir yandan da PKK saldırılarına karşı çıkmak için başlatılan Suriye çıkartma operasyonlarını destekliyorum.
Herkesin de desteklemesini isterim. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159