banner69

Bir yıl süre ile yolcu alabilecek

banner113

Manisa’da yeni terminalin hizmete girmesinin ardından şehiriçinden yolcuların nasıl alınacağı konusu tartışma yarattı. UKOME karar aldı, Manisa Sayahat bir yıl süre ile şehiriçinden yolcu alabilecek.

banner114
ŞEHİRLERARASI 01.12.2014, 17:52 01.12.2014, 18:11 Taşıma Dünyası
Bir yıl süre ile yolcu alabilecek

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi vatandaşların mağduriyetini önlemek adına Manisa Seyahat’e üç ay süre ile şehiriçinden yolcu alma izni verdi. Bu iznin iptaline yönelik diğer firmaların yaptığı başvuruyu değerlendiren UKOME, bu başvuruyu reddederek Manisa Seyahat’e verilen iznin bir yıla çıkarılması kabul edildi. 


Manisa’da otogarın hizmete girmesinin ardından şehiriçinden yolcu kaldırmaya yönelik Belediye’ye başvuruda bulunan Manisa Seyahat’e 3 ay süre ile bu talebine izin verildi. Geçtiğimiz hafta UKOME diğer firmaların yeni terminal binasından itibaren şehir içi giriş çıkışlarının ve güzergahlarının belirlenmesi talebi ve Manisa Seyahat’e verilen iznin iptaline yönelik talebi değerlendirdi. 

Merkezdeki yolcuları alıyoruz

UKOME’de yapılan toplantıda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş açıklamalarda bulundu: “Manisa Seyahat firması her gün binlerce Manisalıyı İzmir’e ulaştırıyor. Zaman ve mekan konusunda insanları zor duruma düşürecek bu uygulama Manisalılara zarar verir. Diğer seyahat firmaları şehir dışından gelirken, Manisa Seyahat firması merkezdeki insanları alıyor nitelik olarak birbirinden çok farklı bir durum. Bu durum herhangi bir firmaya ayrıcalık tanımak olarak değerlendirilmemelidir. Zaten mevcut olan bir uygulama üzerine konuşuyoruz. Manisa halkının zaman ve mekan açısından menfaatini düşünmek zorundayız.” 

Genel Sekreterin konuşmasının ardından, Manisa seyahat firmasının şehir merkezindeki belli noktalardan yolcu almasına devam etmesine ve tanınan 3 aylık sürenin 1 yıla çıkartılmasına oybirliğiyle karar verildi. 



Manisa Seyahat Kooperatif Başkanı Davut Kurt

Bu karara yönelik Manisa Seyahat Kooperatif Başkanı Davut Kurt, Taşıma Dünyası’na açıklamalarda bulundu: “Taşıdığımız yolcuların büyük bölümünü öğrenciler oluşturuyor. Yeni terminal şehir merkezine 4 km uzaklıkta.  Merkez firması olarak da hizmet veren tek firma biziz. Biz öğrencilerin okullarına erişimlerinde mağduriyet yaşamamaları için Belediyeye başvuruda bulunduk. Şehir dışından gelen firmaların çevre yolundan yolcu alma şansları yok.  Belediye de bu mağduriyetin önüne geçecek bir karar aldı.”  

Yeni terminalden çok memnunuz 

Yeni terminalin sektörün ihtiyaçlarına göre planlandığını ve hiçbir aksaklık, sorun yaşanmadığını belirten Davut Kurt, “Yeni terminal olağanüstü derecede modern şekilde inşa edildi. 130 dönüm üzerine kurulu terminal sektörün bugünkü ve gelecekteki ihtiyaçlarına yönelik planlanmış durumda. Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e böyle bir modern tesisi ilimize sektörümüze kazandırdığı için teşekkür ederiz” dedi.  Otogar çıkış fiyatlarının biraz yüksek bir seviyede kaldığını belirten Davut Kurt, “Abonman sistemi ile çalışılıyor ve aylık 62 bin TL civarında bir otogar çıkış parası ödüyoruz. Bu fiyatlar artan maliyetlerimizle birlikte bize ağır geliyor.

Belediyenin bunu tekrar değerlendirmesini istiyoruz” dedi. ■

25 otobüs yatırımı yapacak

Manisa Seyahat Kooperatif Başkanı Davut Kurt, halen filolarında şehirlerarası ve personel ve turizm taşımacılığı hizmetiyle birlikte 150’ye yakın araç bulunduğunu belirterek, “2015’te ilk hedefimiz 25 otobüs yatırımı yapmak. Geçen yıl filomuza Safir araçlar kattık. Bu araçların düşük yakıt tüketimi ve konforundan çok memnun kaldık. Araçların sık sık arıza yapmaması, bakım maliyetlerimizi de düşürdü. Yılbaşına kadar 49 üyemizle 25 adetlik bir otobüs yatırımını değerlendireceğiz” dedi. 

Beş yeni hat geliyor 

50 yıllık bir firma olduklarını ve yeni yılda yeni hedefler belirlediklerini de belirten Davut Kurt, “Halen Manisa-İzmir hattında yaptığımız taşımacılığa yeni yılda beş yeni hat eklemeyi planlıyoruz. İstanbul, Ankara, Edirne, Mersin ve Antalya’ya seferler düzenleyeceğiz” dedi.

80 araçla personel taşımacılığı da yapıyor 

Manisa Seyahat Kooperatif Başkanı Davut Kurt, personel taşımacılığı alanında da hizmet verdiklerini belirtti: “Daha önce taşımacıların güzergah izin belgeleri J plaka şekline dönüştü. Biz de 80 dolayında aracımıza J plaka alarak personel taşımacılığı alanına girdik.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159