banner69

Özel Halk Otobüsçüleri yasada tanım istiyor

banner113

TÖHOB Genel Kurulu yapıldı. Yeniden TÖHOB Başkanı seçilen İsmail Yüksel, “Beni bu göreve layık gördüğünüz için hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Hep birlikte bu gemiyi yürüteceğiz arkadaşlar, TÖHOB’a hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 29.02.2016, 18:38 29.02.2016, 21:40 Taşıma Dünyası
Özel Halk Otobüsçüleri yasada tanım istiyor
HABER - FOTOĞRAF: CANER ÖZCAN

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Derneği 21 Şubat Pazar günü Kartal Titanic Hotel’de 4. Olağan Genel Kurulunu yaptı. 136 delegeden, 110’unun katıldığı Genel Kurulda seçime tek liste ile gidildi ve İsmail Yüksel, 3 yıl süre ile yeniden TÖHOB Başkanlığına seçildi. Genel Kurula; TÖHOB Başkanı İsmail Yüksel, Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bağış, İstanbul Halk Ulaşım AŞ Başkanı Mustafa Altuntaş, Özulaş Başkanı Göksel Ovacık ve çok sayıda özel halk otobüsçüsü katıldı.

Genel Kurulda 2013, 2014, 2015 dönemi Yönetim Kurulu Çalışma Raporu ve gelir gider hesabı okunarak görüşüldü. TÖHOB’un ilk genel kurulunun divan başkanı olan ve geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Metin Konak anıldı. 

TÖHOB Başkanı İsmail Yüksel

Yasada tanımımız olmalı 


İsmail Yüksel, toplantıya katılan Erzurum Milletvekili Prof. Dr Mustafa Ilıcalı’ya seslenerek yaşadıkları sorunları anlattı: 
“Sayın Mustafa Ilıcalı, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Ulaşım Daire Başkanlığı döneminden, daha önce de yaptığı milletvekilliği döneminden beri sorunlarımızı biliyor. TÖHOB’un 10 yıllık bir geçmişi var. Türkiye genelinde 13 bin 500 üyemiz var. Türkiye’de, 20 bin özel halk otobüsünün mevcut olduğunu tespit ettik. Ankara’dan taleplerimiz var. 2918 sayılı yasada özel halk otobüsçülerinin tanımının olmasını istiyoruz. Ödemiş olduğumuz KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e çekilmesini istiyoruz. Sizden bu konu ile ilgili bize yardımcı olmanızı istiyoruz ve bize destek vereceğinize inanıyoruz. 65 yaş üstü ücretsiz taşımalarla ilgili yasa çıktı. İstanbul ve Ankara’ya ücretsiz taşımalarla ilgili 1000 TL’lik destek verilirken, diğer illere 750 TL ve 600 TL destek verildi. Bize taşıdığımız yolcunun parasını versinler. Tıklama başı olsun. Diyorlar ki Türkiye’de şu an sistem, hazır değil. Bir aylık iş. Elektronik sisteme bir ayda geçilir. Sizlerden bu konu ile de ilgili destek bekliyoruz” dedi. 

Edirne’de otobüslere ruhsat verilmiyor 

Yüksel, bazı illerde engelli aparatı bulunmayan otobüslere belediyenin ruhsat vermediğini dile getirerek, “Anadolu’da bu daha çok yaygın. Engelli yasası ile ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Edirne Belediyesi araçlara ruhsat vermiyor, ‘engelli aparatı takacaksın’ diyor. Bakanlık, bu konu ile ilgili yeniden değerlendirme yapacaklarını söyledi, ama şu ana kadar bir netice alamadık” diye konuştu.  

Bu gemiyi hep birlikte yürüteceğiz

Tekrar TÖHOB Başkanı seçildiği için teşekkür eden Yüksel, “Beni bu göreve layık gördüğünüz için hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Hep birlikte bu gemiyi yürüteceğiz arkadaşlar. TÖHOB’a hep birlikte sahip çıkacağız. Bütün başkanlar elini taşın altına sokacak, bütün başkanlarımız ile birlikte Ankara ve diğer illerin belediyeleri ile hep birlikte hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.■


Erzurum Milletvekili Prof. Dr Mustafa Ilıcalı: Sorunlarınızı biliyorum

Prof. Dr Mustafa Ilıcalı, özel halk otobüsçülerinin sorunlarını önemsediğini belirterek, “4. Olağan Genel Kurulunuz hayırlı olsun. Güzel çalışmalar yapmanıza, merkezi idare ve yerel idareyle güzel koordinasyonlar kurmanıza vesile olsun. Bu toplantıyı çok önemsediğimi belirtmek isterim. Çünkü bu özel halk otobüslerinin birliği, benim için çok önemli ve anlamlı. Sorunlarınızı çok önemsiyorum, biliyorum. Bunların peşindeyim. Kendimi, sizlerin bir parçası, bir üyesi gibi görüyorum. Bu toplantıya katıldığım için kendimi çok şanslı sayıyorum. Bu sektöre 36 yılımı verdim. Elimizden gelen her şeyi, yapabileceğinize inanmanızı istiyorum” dedi. 

Elektronik sistemi benimsemedi 
Özel halk otobüslerine devlet tarafından ödenecek gelir desteğinde, araç başına ödeme yerine elektronik sistemde olması için Maliye Bakanlığı ile görüştüğünü, ancak Bakanlığın bunu kabul etmediğini vurgulayan Ilıcalı, “İsmail Bey’in dediği gibi elektronik sistemde bunun olması için görüştüğüm Maliye Bakanı, bu sistemi benimsemediğini söyledi. Başka alternatifleri benimsediler. Bu bizim için çok önemliydi. Seçilir seçilmez bunun çıkmasını sağladım. Maliye Bakanı Naci Ağbal, ücretsiz seyahatler kapsamında yapılacak gelir desteği yönetmeliğini yayınladığı gün benimle paylaştı, ben de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Maliye Bakanı Naci Ağbal’ı görüştürdüm. Bir adımdır, neticede istediğiniz gibi olmasa da teşekkür etmek lazım. TBMM’de bütçe çıkar çıkmaz ücretsiz taşımalarla ilgili geçmişe dönük ödemeler yapılacak” dedi. 

Yasada tanımı olacak
Özel halk otobüslerinin 2918 sayılı yasada tanımının olabilmesi için çalışma içinde olduklarını dile getiren Ilıcalı, şunları söyledi: “Özel halk otobüslerinin tarifi çok önemli. Burada bir müjdeyi vereyim: İçişleri Bakanımız Efkan Ala yeni trafik yasası ile ilgili çalışmalarda bana görev verdi. Birtakım elektronik sistemler de devreye girecek. Bir heyet oluşturarak yasa ile ilgili çalışmalar yapmaya başladık. Daha Meclise gelmeden, bazı değişiklikleri yapacak durumdayız. Bu manada da şekillendiği zaman sizden temsilci çağırırız. Değerli görüşlerinizi aldıktan sonra Meclise gelir. Bizim amacımız esnafa, halka hizmet edebilmek.” ■ 



TÖHOB’un Yen Yönetim Kurulu:
Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: İsmail Yüksel, Halil Kadife, Okan Yalçın, Fesih Kaya, Ramazan Gürler, Şaban Yalman, Nihat Pelen, Hasan Durgun, Salih Onur Orhon. 
Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Bali Günay, Zekai Özdemir, Nevzat Güneş, Turan Karahan, Hakan Giyik, Yakup Çelik, Erdoğan Akatmaca, Çetin Çimen, Nahit Atan. 
Denetici Asil Üyeleri: Mehmet Cemal Soydaş, Yusuf Cindilli, Faruk Deniz. 
Denetici Yedek Üyeleri: Muhammet Karasolak, Dinçer Karaoğlu, Zeynel Abidin İncesu.

ÜRETİCİLER TOHOB GENEL KURULU'NU DESTEKLEDİ

Arda kadar sağlam lastik Lassa

Brisa Servis Projeleri Yöneticisi Tuğrul Karadeniz
, “Burada olmaktan büyük mutluluk ve keyif alıyoruz. Gerçekten böyle güzel bir organizasyona, bu desteği sağlayan Sayın Başkanıma ve Genel Sekreterimize çok teşekkür ediyoruz. Lassa olarak her zaman yanınızdayız. Bundan sonra hedefimiz daha sık beraber olmak. Sizleri yerinizde ziyaret edeceğiz karşılıklı görüşeceğiz. Sizlere özgü çalışmalarla birlikte olacağız. Hepinizi Brisa adına saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.

Teveccühünüz gururumuzdur 

Karsan Otobüs Satış Müdürü Rüştü Başargan,
“Bu organizasyonda bulunmak, bizim için güzel bir fırsattı; teşekkür ediyoruz. Karsan bu sene 50’nci yılını kutluyor. 12 ve 18 metre sınıfında, son 5 yılda kazandığımız ihalelerle, pazarda önemli hamlelerimiz oldu. İstanbul’da, Konya’da, Kocaeli’nde doğalgazlı araçlarımız hizmet veriyor. Karsan’ın son dönemde Hyundai ile yaptığı anlaşma ile 7-8 yılda 200 bin adetlik bir üretim ve ihracat sağlanacak. Zaten sizlerin ve belediyelerimizin gösterdiği teveccüh de bunu gösteriyor” dedi. 

Güveninizden dolayı teşekkür ederiz 

ZF Türk Genel Müdürü Ali Oruç,
“33 yıldır ZF bünyesinde çalışıyorum. Elimizden geldiği kadar sizlere hizmet vermeye çalıştık. 1 Nisan’dan itibaren bir bayrak değişimi var. İnşallah bizden sonra gelen arkadaşlar sizlere daha fazla hizmet verecektir. Bizlere güveninizden dolayı teşekkür ederiz. Sizlere bol kazançlı hayırlı, başarılı yıllar dileriz” diye konuştu. 


ZF Türk Genel Müdürü Ali Oruç’a plaketini Başkan İsmail Yüksel takdim etti.

TÖHOB Genel Sekreteri Onur Orhon, Genel Kurula sponsor olan Karsan, Brisa, Sorex, ZF Türk firmalarına desteklernden dolayı plaketler takdim etti. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159