banner69

ESHOT’un filosundaki Otokar otobüs sayısı 350 oldu

banner113

Otokar, yılın son teslimatını ESHOT'a gerçekleştirdi. İzmir’in caddelerinde 15 adet Otokar Kent otobüsü daha hizmet vermeye başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2020’de 20’si elektrikli 100 otobüs, 2024’e kadar da 400 elektrikli otobüs alınacağını söyledi. Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “2009 yılından bu yana İzmir caddelerinde başarıya hizmet veren Otokar otobüslerinin sayısı, bugünkü teslimatımızla birlikte 350’ye ulaştı” dedi

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 31.12.2019, 09:49 01.01.2020, 13:12 Taşıma Dünyası
ESHOT’un filosundaki Otokar otobüs sayısı 350 oldu

Türkiye otobüs pazarının lideri Otokar, teslimatta hız kesmiyor. Modern toplu taşıma araçları ile Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'da da büyük beğeni toplayan Otokar, yılın son teslimatını ESHOT'a gerçekleştirdi. ESHOT Genel Müdürlüğü yönetiminde günde 1600 otobüsle verilen toplu ulaşım hizmetine 15 adet Otokar Kent otobüsü daha hizmet vermeye başladı.,

Ülkemizin yanı sıra İspanya'dan Almanya'ya, Fransa’dan Belçika ve İtalya’ya kadar dünyanın 50’den fazla ülkesinde 35 binden fazla otobüsü ile milyonlarca yolcuya konforlu, güvenli seyahat imkânı sunan Otokar, 2019 yılının son teslimatını ESHOT'a yaptı.

Alsancak Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 15 adet KENT otobüsünün teslimat töreni İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ve Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, ESHOT Genel Müdürü Erhan Beyve Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç’ün katılımıyla gerçekleşti



2020’de 20’si elektrikli 100 otobüs


Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "ESHOT Genel Müdürlüğümüz, vatandaşlarımızdan gelen talepler ile muhtarlarımıza verdiğimiz sözler doğrultusunda, ihtiyaç olan hatlarda yeni araçlarımızın görevlendirmelerini yaptı. Otobüs filomuzu yenilemeye ve yaş ortalamasını düşürmeye devam edeceğiz. 2020 yılında 20'si elektrikli 100 yeni otobüsü daha filomuza dahil edeceğiz" dedi.



2024’e kadar 400 elektrikli otobüs


İzmir Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planı gereğince 2024'e kadar 400 elektrikli otobüs almayı hedeflediklerini de ifade eden Soyer, şöyle devam etti: "Halen 20 elektrikli otobüsümüz hemşerilerimize hizmet veriyor. ESHOT Gediz Garajı’nın çatılarında hayata geçirdiğimiz güneş enerjisi santralı sayesinde, bu araçlarımızın belediyemize şarj maliyeti sıfır. ESHOT, yeni alınacak elektrikli araçların enerji ihtiyacını karşılamak için iki yeni elektrik santralı projesini daha çok yakında hayata geçiriyor."



Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e bir otobüs maketi hediye etti. 


Yerli üretim vurgusu


Nitelikli, teknolojik, doğaya saygılı, konforlu ve engelli dostu toplu ulaşımı bir bütün olarak planladıklarını vurgulayan Başkan Soyer, sözlerini şöyle tamamladı: "Tüm ulaşım unsurlarımızda bir yandan yeni yatırımlara imza atarken diğer taraftan da hepsinin birbirleriyle uyumlu ve birbirlerini tamamlayıcı şekilde çalışmasını hedefliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak, alternatif toplu ulaşım olanakları yaratmayı, her yere kolay erişim sağlanmasını, vatandaşlarımızın yorulmamasını, zaman kaybetmemesini ve yaşamlarının kolaylaşmasını çok önemsiyoruz; bunun için çalışıyoruz".



10 yılda teslim edilen Otokar sayısı 350 oldu


Otokar'ın toplu taşımada yenilikçi anlayışını yansıtan 12 metrelik KENT otobüslerinin modern tasarımının yanı sıra üstünteknik özellikleriyle de dikkat çektiğini ve Avrupa'nın en çok tercih edilen şehir içi araçları arasında yer aldığını belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç ise şöyle konuştu; "İzmir, aynı anda ve farklı alanlarda yürütülen çalışmalarla sadece ülkemizde değil, yurtdışında da örnek olmaya, dünyanın en yaşanılabilir şehirleri arasında yerini sağlamlaştırmaya devam ediyor. İzmir, ulaşım planlamasını da en etkin şekilde yapıyor. Filosunda küçük otobüsten körüklü otobüse kadar kadar farklı uzunluktaki otobüsleri farklı hatlarda kullanarak verimli bir ulaşım sağlıyor; dünya çapında örnek bir taşımacılığa imza atıyor. Bu örnek şehrin yeni otobüs alımında tekrar Otokar’ı tercih etmesi ise bizi onurlandırdı. 2009 yılından bu yana İzmir caddelerinde başarıyla hizmet veren Otokar otobüslerinin sayısı, bugünkü teslimatımızla birlikte 350’ye ulaştı” dedi.



ESHOT’un 2020 Stratejik Planı’nda yer alan sistem ve hizmetler, bu araçlarla hayata geçirilmiş oluyor. ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren otobüsler, her gün 340 hatta, 25 bin sefer ve 356 bin kilometre yol yapıyor. Günde 1 milyon 100 bin yolcu taşınıyor.
 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159